ОУ „Максим Горки” в град Левски спечели проект по Програма „Еразъм+”

TOP NUTS

За пореден път ОУ „Максим Горки” в град Левски спечели финансиране на стойност 25 514 евро за работа по проекта „Уникални ноти за една и съща песен”, който е по ррограма „ЕРАЗЪМ +” (Ключова дейност 2, „Стратегически партньорства”, сектор „Училищно образование”, проекти за „Партньорства за училищен обмен” КА229), информират от местната администрация.

Проектът стартира на 01.09.2018 г. и е с продължителност 24 месеца. В него участват 16 ученици и техни учители. Партньорите са от пет държави – Турция, Румъния, Полша, Германия, Италия и България. Работният език на проекта е английски. Училището в град Левски ще е домакин през октомври 2019 г.

Основната цел на проекта е да повиши европейската и международна сфера на образование чрез връзки на сътрудничество между партньори. Ученици и учители ще работят по създаването на обща песен, композирането на мелодията и изпълнението ѝ в мюзикъл на традиционен музикален инструмент за всяка от държавите, участващи в проекта.

Учителите ще учат и обменят нова методология, базирана на съвременните технологии за комуникация. Учениците, които ще работят с връстници от други европейски страни, ще развиват културните, социалните и граждански си компетенции и ще подобрят езиковите и дигиталните си умения. Те ще подобрят качеството на работата в екип, ще осъществят социални връзки с връстниците си от държавите партньори, ще повишат увереността в собствените си възможности, което е залог, че те ще станат толерантни и активни европейски граждани.

„Този проект ще пресече границите на партньорството и ще изгради музикални мостове между различни традиции и култури чрез показване, че ние сме уникални ноти на една и съща песен. Значим резултат от участието ни в проекта е и това, че ще се превърнем в добри посланици на България и ще напишем позитивен разказ за нея в Европа“, коментира Валентина Иванова, старши учител по математика и ИТ и координатор по проекта.

giftspro.bg
TOP NUTS

ОСТАВИ КОМЕНТАР