Как интериорът в нашият дом има влияние над психичното ни здраве?

villagrivitsa

Тази идея далеч не е ново откритие за хората, и ако трябва да започнем с елемент, който да Ви насочи да Ви покаже колко всъщност голямо влияние оказват изборите ни за визия на дома са – цветовете в дома. Например зеленият и синият цвят водят до понижаване на кръвното налягане и стимулират спокойствието у човека, а червеният пък увеличава концентрацията и притока на кръв. Жълт и оранжево от друга страна стимулират общуването, а тъмните нюанси като лилаво и наситено синьо създават мрачно усещане.
Тук обязе си струва да отбележим , че отсъствието на цвят също може да бъде разрушително върху здравето.
Тъй като естествената светлина е незаменима в живота ни и в дома, може да добавите елементи, които отразяват или пречупват слънчевата светлина, която също е фактор за доброто ментално здраве.

Когато става въпрос за украса е по-спецфично, но основно правило, което трябва да спазваме е да избягваме струпването. Научно доказано е, че струпването на предмети предизвиква негативни емоции и може да понижи настроението и енергията. Смята се, че предметите трябва да бъдат подредени хармонично, което обаче не означава симетрично, а по скоро по нюанси, структура на това от което е изработено и съобразено с бъдещото му предназначение.
Предметите, направени от стъкло, огледало или кристал, правят атмосферата значително по-спокойна.

Идентичността на всеки човек може да бъде видяна в отражението на дома му. Затова не бива да забравяме да изпълваме дома си с радост и усмивки, да каним хората които обичаме и да създаваме заедно спомени в дома си.
Друг съвет, които можем да Ви дадем е да се поставят свежи цветя, дали саксийни, дали прясно откъснати, те подобряват настроението и пречистват въздуха. Също така се счита се, че растенията подобряват паметта и намаляват нивата на хормона на стреса.
Едно от най-важните неща, които имат отражение върху здравето ни и дома ни е чистотата ! Да поддържаме чисто означаваме да изразяваме благодарността си към дома си, да оценяваме това което имаме, разбира се винаги можем да получим повече и да се стремим към повече, то обаче става възможно когато оценим това което имаме и се грижим за него с внимание и любов.
Ако имате нужда от съвети за интериора на дома си, можете да се обърнете към Interior Decoration Bulgaria/ Интериорен Декоратор България.

logiscool-pleven
giftspro.bg

ОСТАВИ КОМЕНТАР