Интервю с Весела Венкова – „От всеки от нас зависи, да не вдигаме безпомощно рамене пред децата си, пред родителите си и близките“

TOP NUTS

Стефан Янев: Ще браня и градя националния интерес на България!

Г-жо Венкова, защо Вие влизате в политиката и защо точно с ПП ,,Български възход ’’?

В качеството си на личност, доказала себе си в личен и професионален план и най-вече, като човек, който има морален дълг към държавата.

Защо точно ПП ,,Български възход ’’?

В лицето на Стефан Янев, аз виждам истински държавник, достоен лидер и опитен политик, който е готов да защити националния интерес на България. Екипът му е стабилен, изграден от професионалисти с опит и качествени експерти.

Бихте ли споделили нещо повече за Вас- като ново лице на политическата сцена?

Да, разбира се. Семейна съм е 1 дете. Завърших Медицински Университет – Плевен през 1999 година, по-късно магистратура Здравен мениджмънт в Медицински Университет- София. През всички тези 22 години съм работила в сферата на здравеопазването и съм заемала различни длъжности. Не са ми чужди, напротив, в детайли съм запозната с проблемите  с които се сблъсква както пациента, така и работещите в сектор здравеопазване.

С какво  ще допринесете за решаването им?

Необходими са конкретни  законови промени и ние всички знаем  какви. Отлагането във времето ще доведе до колапс в системата. Това е една от причините, лично да се ангажирам с политика. В последните 20 години само наблюдаваме как демографската катастрофа наближава и въпреки това, ключови промени не бяха осъществени.

Как партията ще ги реши?

Един от приоритетите на ПП ,,Български възход ’’ е именно справяне с проблемите, довели до демографска криза. 

  • Чрез стимулиране на инвестициите с цел създаване на работни места
  • Чрез система от икономически мерки за повишаване на раждаемостта
  • Чрез създаване на атрактивни условия за връщане на българите от чужбина .

Когато аз бях дете, повечето семейства бяха четиричленни. Днес липсата на сигурност и спокойствие доведе до там, че младите семейства отлагат раждането дори на едно дете. По- лошото е, че един ден- те, нашите деца напускат Родината. Ето защо, ще работя в тази насока, не искам майките да чуват от техните деца, че тръгват в чужбина в търсене на по-добър живот. От всеки от нас зависи, да не вдигаме безпомощно рамене пред децата си, пред родителите си и близките. Всеки от нас трябва да даде най- доброто от себе си,  вкл. да отиде да гласува, да поеме лична отговорност с вота си на 02.10.2022 г.

kuker-bg.com
kuker-bg.com

ОСТАВИ КОМЕНТАР