ПЛЕВЕНЧАНИН ИЗЛИЗА НА СЦЕНАТА НА ТАЗГОДИШНИЯ „ПИРИН ФОЛК“

giftspro.bg

Цветан Близнашки се стреми да съхрани и предаде магията на традициите на фолклорните песни за бъдещите поколения

Плевенчанинът Цветан Близнашки ще вземе участие в 32-то издание на ежегодния фестивал за авторска македонска песен на фолклорна основа „Пирин фолк“ в Сандански.

Цветан е роден в Плевен. От ранна детска възраст се занимава с пеене. Участва активно в организирането и провеждането на концерти и постановки в гр. Искър и с. Писарово. От 2018 г. заедно с НЧ „Христо Ботев-1905“ – с. Писарово, общ. Искър организира Фолклорния фестивал „Тульово пее и танцува“,  а от 2022 г. работи в читалище НЧ „Ламби Кандев – 1893“ – гр. Искър като организатор на културни събития.

Цветан Близнашки се стреми да съхрани и предаде магията на традициите на фолклорните песни за бъдещите поколения. Изявите и наградите му през годините са много. Участва в различни фолклорни фестивали, на които  печели много първи награди.

В репертоара си има авторски песни „Янке ле, Яно” и , „Радо ле“, които имат и музикални видеоклипове.

Участва на 30-то юбилейно издание на фестивала ,,Пирин Фолк“ Сандански през 2022 г. с авторската песен ,,Моя земя“.

На следващата година участва в Конкурса за изпълнителско изкуство на „Пирин Фолк“ 2023 г. отново с авторска песен „Лъгали се двама“.

В Конкурса за изпълнителско изкуство на „Пирин Фолк“ Сандански 2024 Цветан Близнашки ще се представи с песента „Киряна вино продава“ /музика и текст: народни; аранжимент: Иван Йосифов/.

Източник: Плевен Утре

kuker-bg.com
TOP NUTS

ОСТАВИ КОМЕНТАР