КАК ДА СЕ ОБЛИЧАТЕ С ГРИЖА?

villagrivitsa

Наръчник за състрадателна мода от ЧЕТИРИ ЛАПИ

При наличието на толкова много щадящи животните продукти, които всеки ден се появяват на пазара, никога не е било по-лесно да пазарувате модни артикули, които не причиняват страдание на животните. Използвайте нашето ръководство „Облечи се с грижа“, за да разберете как можете да проявите повече състрадание в модата.

НАПРАВЕТЕ ОГРОМНА ПРОМЯНА С 5 ЛЕСНИ СТЪПКИ

  1. Търсете по-устойчиви растителни влакна като органичен или рециклиран памук и коноп – тези тъкани са щадящи за планетата и могат да се намерят в много модни артикули.
  2. Изберете продукти от рециклирана пластмаса – от изхвърлени рибарски мрежи, пластмасови бутилки, рециклиран полиестер и дори използвани кафеени зърна се произвеждат многофункционални, издръжливи и луксозни материи, които превръщат един от най-големите световни проблеми – отпадъците – в едно от най-добрите решения.
  3. Потърсете дрехи втора употреба. Обличането с грижа не трябва да е скъпо. Опитайте правилото 80:20 – купувайте 80% дрехи втора употреба и 20% нови и устойчиви дрехи. Или защо не вземете дрехите си под наем! Вече има множество сайтове за отдаване на дрехи под наем, които предлагат по-устойчив начин да изглеждате бляскаво.
  4. Предпазвайте океаните, реките и езерата всеки път, когато перете дрехите си! Използвайте торбичка за пране, за да уловите вредните частици микропластмаса, които се отделят при пране и по този начин да спрете замърсяването с микропластмаса.
  5. Изразете мнение. Имате ли любима марка, която бихте искали да прави повече? Уведомете ги за това! Вашият глас може да е точно този стимул, от който те се нуждаят, за да направят продуктите си по-добри за животните, хората и планетата.

Намерете модни брандове, които са добронамерени към всички живи същества, чрез нашите приятели от платформата за оценка на модни марки Good On You.

Информация : https://www.four-paws.bg

giftspro.bg
giftspro.bg

ОСТАВИ КОМЕНТАР