Прозорец на възможности

logiscool-pleven

През последните години в България се наблюдава стабилен растеж на пазара на недвижими имоти, като стойността на имотите се повишава не само в големите градове, но и в по-малките. Расте също и интереса на купувачите на жилища. Инвестирането в земя или имоти в процес на строеж, кара купувачите да се възползват от възходящата траектория на цените на недвижимите имоти, което потенциално носи значителна възвращаемост в бъдеще за тяхната инвестиция. Една от основните атракции за купувачите е факторът достъпност, в сравнение с много западноевропейски страни, цените на земята в България предлагат благоприятен баланс между цена и потенциална възвръщаемост на инвестицията.

Независимо далиискате да купите имот, който да отдаване под наем на студенти, да давате под наем земя за обработване или дори да построите къща за гости в живописните планини и да се възползвате от разрастващия се туристически сектор няма да сбъркате. Както казват старите поговрки, най-доброто време за за купуване на имот е вчера! Цените растат, а страната предлага разнообразие от възможности, които да отговарят на различни предпочитания и инвестиционни цели, които са апетитни и за чужденците. Например закупуването на земя в райони, готови за развитие на туризъм, може да бъде стратегически ход, тъй като повишеният туристически поток често води до повишаване на стойността на имотите.

Инвестирането в земя не само осигурява празно платно за лични проекти, носи сигърност с това, че притежава потенциал за развитие, но и е винаги готов за препродажба. Тъй като търсенето на недвижими имоти в България продължава да нараства, дали в свързано с добрите лихвени проценти на банките? Разбира се! Много често българина избира да вземе кредит и да изпрати жилище, отколкото да плаща наем. Като стана дума за наеми, отново д подчертаем обещаващия прозорец от възможности за тези, които обмислят да закупят земя в или недвижим имот в област Плевен. Причини, които биха повлияли на ново вдигане на цените е строежа на ветеринарен факултет към МУ Плевен, смяната на управата и привличането погледа на свежи инвеститори и посещението на Световната банка по проекта „Готови за бизнес в България“ , чийто доклад очакваме през 2024 година.

Инвестирането в имот през този период може да се окаже стратегически ход, предлагащ както обещаваща финансова възвръщаемост, така и удовлетворението от строителството в страна с огромен потенциал. Вие какво мислите?

Споделете с нас или задайте вашите въпроси на специалистите по имоти в града – Адрес Плевен – 088 900 3359 !

kuker-bg.com
kuker-bg.com

ОСТАВИ КОМЕНТАР