5 факта за кехлибара

villagrivitsa

1. Кехлибарът е търсен за медицински цели още от древността. Познат и използван от Николай Коперник, Хипократ и по-късно от учените чак до Средновековието. Доказано е, че балтийския кехлибар съдържа 3-8% янтарна киселина, която се използва широко в съвременната медицина. Янтарната киселина подобрява имунитета, като по този начин укрепва организма. Може би един от най-популярните факти за кехлибара е неговите електрически свойства. Кехлибарът произвежда статична енергия, когато се трие в кърпа, произвежда искри и привлича малки частици. Поради тази причина гърците са му дали името „електрон“, което се е превърнало в думата за електричество по днешните стандарти. Гърците също смятали, че кехлибарът представлява парченца от слънцето, които са се отчупват, когато слънцето пада в морето всяка нощ.

2. Кехлибарът е камък е свързан с много символика, включително за късмет. Смята се също, че осигурява обща защита, особено от злото. Кехлибарът е символ на обновената и постоянна вяра в брака и представлява вечната връзка на вечната любов. Това е и скъпоценният камък на десетата брачна годишнина. Смята че че той отваря третата чакра, за да помогне за осигуряване на умствена яснота, да вдъхне увереност и да балансира настроенията. Може също да откриете, че кехлибарът има следните символични ефекти: – Развива търпение и мъдрост – Елиминира страха – Изчиства ума – Облекчава главоболието – Премахва негативната енергия

3. Необходими са милиони години и подходящи условия за да се образува правилно един кехлибар. Учените изучават кехлибарът от векове, за да научат повече за изчезналите видове. Към днешна дата са открити повече от 1000 изчезнали вида насекоми. Кехлибар е намерен в древни египетски гробници, датиращи от 3200 г. пр. н. е. и се смята, че е пренесен от Балтийското крайбрежие.

4.Цветът на кехлибара зависи от това от какво точно дърво е смолата и какви са били условията в околната среда в този момент, но няма връзка с качествата му. Така че ако харесвате по -тъмен или по-светъл кехлибар това не означава че качествата му са различни.

5. Учените се интересуват от бялия кехлибар, проучвайки неговите ползи. Янтарната киселина намираща се в него и другите видове кехлибари, увеличава по ефективен и естествен начин биоактивните елементи в човека. Млечният кехлибар, както още го наричат е високо ценен в Китай и Русия, а на Запад той се нарича кралски камък.

Кехлибарът не е просто бижу или украшение, той е камък с милионна история и един от лековете на природата! Той би бил прекрасен подарък за Вас или за някого когато обичате.Можете да изберете кехлибар от тук: https://cutt.ly/CDOJhPx

 

logiscool-pleven
TOP NUTS

ОСТАВИ КОМЕНТАР