Как силата на българските рози намира приложение в българската органична козметична индустрия

logiscool-pleven

Маслодайната българска роза е изключително деликатно цвете. То вирее само на една ограничена територия, която всички знаете –  Долината на розите, ивицата земя между Стара планина и Средна гора около Казанлък. Това място е любимо на розите защото зимата и лятото са достатъчно балансирани, почвите са подхранени естествено – и така те могат да съберат сила да направят своят уникален магичен аромат.

Маслото от българска роза е ключова съставка за парфюмерийната и козметична индустрия и България е един от основните международни производители и износители. Маслодайната Rosa Damascena е въведена по българските земи още преди векове, но около 19 век производството й нараства до такава степен, че преминаващите оттук чуждестранни пътници го възприемат като символ на страната ни.

Красотата и ароматното вълшебство, което розата споделя с нас не може да бъде оспорено, но нейното отглеждането и грижа са изключително трудна работа. Например – за дестилацията на килограм чисто розово масло са необходими между два и три тона розови листенца, които трябва да бъдат събрани рано сутрин, преди да се е изпарила росата. За истински важните неща, трябва да положим усилия, но както казва С. Джонсън- Упорит труд, насочен от големи способности, никога не отива напразно.

Повечето туристи днес срещат нашата маслодайна роза и като цяло българското розово масло предимно като сувенири, но българската роза може да бъде с вас през цялата година. Как е възможно това?  Като козметика, етерични масла и дори  част от хранителни добавки или напитки. Във всеки случаи можете да сте уверени в грижа за здравето и красотата, в което българските рози са незаменими. Ако сте опитвали от магичните свойства на розите и знаете колко са полезни те, можете да ги откриете в една родна компания, която създава уникални продукти с помощта на природата, тя се нарича Къщата на билките Майра.

Може би самите Вие не знаете колко много и разнообразни са възможностите да се възползваме и да оползотворим богатствата на розите ни, но ето и няколко от продуктите с роза, които можете да намерите при Майра Ойлс. Натурална розова вода, масло за тяло с роза, масло за лице, ексфолиант за тяло, крем за лице и тяло, етерично масло, перли с етерично масло от Роза Дамасцена, ароматни масажни свещи и т.н

Ако никога не сте опитвали продукт от роза, трябва да знаете още нещо – венчелистчетата на нашите рози съдържат над сто макро и микро елемента с антибактериални, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, това е съкровище по нашите земи, което ни помага да поддържаме своята младостта си,  ухание и здраве!

logiscool-pleven
logiscool-pleven

ОСТАВИ КОМЕНТАР