Какво ново предстои в MindHub Плевен през учебната 2020/2021 година?

MindHub
villagrivitsa

Отново е онова време от годината, когато децата чакат с нетърпение да се върнат в залите на иновативното училище по програмиране MindHub, жадни за нови знания и приключения сред роботи и връстници.

След провеждането на първата Лятна академия, Яна Мачева, която е управител и ментор в MindHub Плевен, вече активно се подготвя за новата учебна година през септември.

Ето какво ни сподели тя за учебната година 2020/2021 в интервюто ни с нея.

1. Представете се с няколко изречения?

Казвам се Яна Мачева и съм представител и ментор на академиите по програмиране за деца и юнoши MindHub в град Плевен.

2. Откъде разбрахте за франчайз програмата на MindHub и защо решихте да отворите иновативно училище по програмиране в гр. Плевен?

Стана случайно! Може би трябва да започна от там, че съм учител в детска градина. И като един обичащ работата си човек исках да бъда максимално полезна на своите деца. Търсейки своя “модерен” начин в работата си попаднах на статия за Mindhub и когато започнах да събирам информация интереса ми се засилваше все повече и повече тъй като от където и да го погледнах това беше всичко което съм търсила събрано на едно. А Плевен е града, който има нужда от мен и MindHub. 🙂

3. Какви знания и умения развиват децата, които се обучават в MindHub

Децата в MindHub ще придобият основните дигитални умения и компетенции, необходими за успеха във всяка една област. Ще програмират роботи, ще създават игри и виртуални светове. Ще придобиват увереност, умения за комуникация и работа в екип. Ще развиват логическото си и аналитично мислене!

4. Разкажете ни повече за програмата на MindHub?  

Програмата е сегментирана и иновативна, като обучението в MindHub е разделено по направления с различна продължителност. Учебната програма се състои от модули, съобразени с възрастта. Това дава възможност на децата да преминат плавно от логически задачи и казуси, през фундаменти в програмирането и да достигнат до изучаване на програмен език в края на обучението си.

5. Какви са продуктите, които предлагате във вашия център и кога планирате да стартирате новата учебна година?

Набора, с който разполагаме е разнообразен и достъпен за всички деца. Освен редовните часове през учебната година за малчуганите организираме интересни и забавни дигитални работилници, ускорени курсове, както офлайн така и онлайн, летни лагери и още много вълнуващи проекти, в които могат да се включат. MindHub Плевен стартира своята учебна година от 16.09.2020г., като курсовете ни ще се провеждат веднъж седмично с продължителност 120 минути.

6. Какви мерки ще приложите за осигуряване на безопасността на децата и нормално провеждане на курсове по време на COVID-19 пандемията?

Работим в малки групи 6-8 деца, което ни позволява освен да задържаме вниманието на децата по-задълбочено, но и да спазваме всички необходими противоепидемични мерки. Подсигурили сме дезинфектанти за децата, освен това всички инструменти и работни маси се дезинфекцират преди и след работа с тях. Помещенията се проветряват, а менторите са с необходимите маски, шлем и ръкавици. Спазваме необходимата дистанция и дисциплина.

7. Защо родителите трябва да изберат курсовете по програмиране на MindHub?

Безспорен е факта, че темата за дигитални устройства и технологии е болезнена за голяма част от родителите, но също така колкото и да се опитваме да я отлагаме от ежедневието на нашите деца, тя рано или късно става част от него. Това, с което бихме могли да им бъдем полезни, е да им дадем правилната насока как от пасивни потребители да се превърнат в активни участници, а именно това е нашата мисия и цел в академиите ни по програмиране в MindHub.

8. Как родителите разбират какво са научили децата, които посещават курсовете на MindHub Плевен?  

Благодарение на нашата платформа, и от своя родителски профил, в края на всеки модул родителите получават обратна връзка от нас за това какво е усвоило и надградило детето по време на своето обучение при нас, какъв проект е направило и върху какво още трябва да наблегнем, както и кои теми е преминало и какво още предстои.

9. Вие имате ли деца? Ако да, може ли да отговорите на въпроса защо бихте записали детето си на курс в MindHub?
Имам син, който за момента е твърде малък за нашите курсове, но с нетърпение чакам да запаля интереса му още при първа възможност. Като родител виждам колко по-лесно и без усилия детето може да придобива и изгражда своите умения от ранна възраст под формата на игра, без да осъзнава бъдещата полза от дисциплината и знанията, които е получило с курсовете на MindHub!

За връзка с нас:
+359 87 7220039
Плевен, ул. Хан Крум 13

Повече информация за нашите стартиращи обучения: https://bit.ly/3aDLmIw

logiscool-pleven
TOP NUTS

ОСТАВИ КОМЕНТАР