За първи път: Медицинският университет обяви ранен прием за 4 специалности

Бебета
villagrivitsa

За първа година Медицинският университет в Плевен обяви ранен прием за четири специалности – акушерка, медицинска сестра, медицински лаборант и опазване и контрол на общественото здраве.

Решението е взето в отговор на решение на Световната здравна асамблея да определи

2020 г. за Международна година на медицинската сестра и акушерката

До 21 март 2020 г. кандидатите ще могат да заявят желанието си за участие в ранния прием като посочат само една специалност чрез профила си, създаден за участие в информационната система за предварителната изпитна сесия. Оценките, получени на изнесените или предварителни изпити, дават възможност за участие в ранен и в редовен прием.

В ранния прием могат да участват завършващите през учебната 2019/2020 г.

с оценка от предварителните изпити не по-ниска от добър 4.00. Това важи и за завършили от предходни години, като при приема се отчита по-високата оценка.

Кандидатите, одобрени от ранния прием, следва да представят диплома за завършено средно образование и да се запишат за студенти в периода от 15.06.2020 г. до 27.06.2020 г.

Важен акцент през годината на сестрите и акушерките е и възможността да научим повече за

тяхната посветеност на болните

за тази професия, с всички трудности и предизвикателства. Медицинските сестри и акушерки са специалисти, които посвещават живота си на грижи за майките и децата, правят спасителните имунизации, дават съвети, помагат на възрастните и децата. Често те са първи и дори единствени в тежки ситуации.

Медицинските сестри и акушерките са гръбнакът на всяка здравна система, е заявил генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус, цитиран от пресцентъра на университета в Плевен. Той е призовал през 2020 г. всички страни да инвестират в тези професии и така да покажат ангажимент към здравето на хората. Ние трябва да гарантираме, че ще се справим с недостига при тези жизненоважни професии, е изтъкнал генералният директор, посочват от Медицински университет – Плевен.

kuker-bg.com
logiscool-pleven

ОСТАВИ КОМЕНТАР