Атанас Скатов пристига в Плевен за среща с почитатели

kuker-bg.com

Алпинистът веган Атанас Скатов пристига в Плевен, за да представи най-новите си книги и да разкаже как се изкачват четири върха над 8000 метра за период от 140 дни. Тази година той успя да постигне първия подобен успех за България, като изкачи  Кангчендзьонга – 8586 м (15 май), Гашербрум I – 8080 м (12 юли), Гашербрум II – 8034 м (18 юли) и Дхаулагири – 8167 m (03 октомври).

Събитието в Плевен ще е на 9 декември

от 18:00 ч. в читалище „Христо Ботев 1959“. Входът е свободен.

Той е първият и единствен българин, изкачил 11 върха над 8000 метра, Седемте континентални първенци и връх Еверест по Северния и Южния маршрут. Негов е националният рекорд за най-бързо българско изкачване на 1, 2, 3, 4, 5, 7 и 10 върха над 8000 метра. Той е автор на книги, продуцент на филми, мотивационен лектор, изнесъл над 200 лекции и презентации в България и чужбина, агроном по растителна защита, ентомолог и природозащитник.

На срещата в Плевен алпинистът ще сподели каква е мисията му и ще даде отговор на много интересни въпроси, между които как може човек без никакви знания и умения в алпинизма да постигне

най-високите резултати за България – абсолютно сам, без треньори,

водачи, консултанти, съветници, наставници и всякакви обучителни курсове.

Желаещите ще могат да дарят средства за завършване на втория проект на Атанас Скатов – за изкачване на 14-те осемхилядника на Земята, както и за засаждане на дървета от фондация „Да спасим планетата“. До завършване на т. нар. Хималайска корона му остават да изкачи още 4 върха, с което България да има свой представител в елитната група.

kuker-bg.com
villagrivitsa

ОСТАВИ КОМЕНТАР