Борисов: Не може заради група олигофрени да се разваля имиджът на България

TOP NUTS

Премиерът Бойко Борисов коментира расисткия скандал, който избухна по време на футболната среща между България и Англия в София и поисканата от правителството оставка на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, след като информира президента Румен Радев за резултатите от днешния Съвет по сигурността. Министър-председателят обяви, че се прави ревизия на БФС, която ще установи дали има злоупотреби.  

„Страшно преекспонираха нещата. Няколко олигофрени действително имаше, които даваха хитлеристки знаци, фланелката с „no respect“ и т.н. Публиката си беше прекрасна. Ние не коментираме изстъпленията на английските хулигани из София и не даваме оценка на Великобритания, че това е цветът на английската нация, така че да бъдат малко по смирени изказванията си, когато става въпрос за България.“, заяви премиерът, който подчерта, че България и най-толерантната държава и че реакцията към хората, причинили това е мигновена. 

„Не искам по никакъв начин правителството в лицето на спортното министерство да бъде ангажирано с този председател на футболния съюз, категоричен бе премиерът, който припомни, че са дадени огромни суми за осветление, настилки и ремонти на стадионите ни. 

От думите на премиера стана още ясно, че трябва да бъдат разгледани и сигналите срещу БФС, затова и в момента там е назначена ревизия, която да покаже дали има злоупотреби.

logiscool-pleven
TOP NUTS

ОСТАВИ КОМЕНТАР