ИЗДИРВА СЕ: 21-годишен изнасилил и убил 7-годишно момиче

giftspro.bg

Полицията издирва 21-годишния Мартин Трифонов за жестокото изнасилване и убийство на 7-годишно момиченце в сливенското село Сотиря. Детето бе открито вчера изнасилено и пребито в близост до дома си, а по-късно почина в болницата, предава БГНЕС.

„Имаме заподозрян за престъплението. Към този момент той е основният и единствен заподозрян. За съжаление, все още не е задържан. Продължава претърсването на района около село Сотиря”. Това съобщи на извънреден брифинг главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов в Сотиря.

Според местни жители, Трифонов живеел във вилната зона, слизал до селото да пазарува и не общувал с никого. Забелязан е за последно вчера, малко след убийството, и най-вероятно се укрива в гориста местност в района, заяви Иванов.

Мъжът е бил разследван за кражби, има и присъда за блудство с шестнайсетгодишно момиче през 2017 година. Лежал е в затвора.

Заподозреният е неграмотен, безработен, от бедно семейство, не разполага с пари и не е подготвен за дълъг престой в планина или на открито.

Няма данни да е агресивен, не е въоръжен, като саможив и асоциален го описват от полицията.

Все пак от МВР призовават хората в околните населени места да бъдат изключително внимателни, ако го видят, веднага да сигнализират на полицията.

Мъжът се издирва от снощи, като в акцията е бил включен хеликоптер на гранична полицияжандармерия, военна полиция, планински спасители и др.

Екипите обхождат района около селото и вилната зона на Сливен в подножието на Стара планина, претърсват се и военни поделения в близост.

В търсенето са включени и следови кучета, като Иванов посочи, че издирваният имал силен страх от кучета. Той е бил замесен в инцидент, в който миналата година кучета разкъсаха стопанина си в Сотиря.

Ивайло Иванов съобщи, че вчера около 14:00 ч. е бил получен сигнал за дете в безпомощно състояние край село Сотиря.

Седемгодишното момиченце е било изнасилено и пребито, като е починало в болницата в Сливен.

giftspro.bg
villagrivitsa

ОСТАВИ КОМЕНТАР