С втори тур за допуснатите кандидати продължава Националният конкурс с международно участие за млади оперни певци „Гена Димитрова”

kuker-bg.com

С втори тур за допуснатите кандидати продължава днес Националният конкурс с международно участие за млади оперни певци „Гена Димитрова”, който се провежда от 19 до 23 май 2019 г. в читалище „Съгласие“ в Плевен. Организатор е Плевенската филхармония със съдействието на Министерство на културата и Община Плевен.

Конкурсът е два тура: вчера кандидатите изпълниха по една ария и кабалета по избор и песен от български композитор, а днес, във II тур, ще представят ария от Моцарт и ария по избор, различна от изпълнените в I тур.

Журито с председател Маестро Найден Тодоров и членове оперните певци и педагози Александрина Милчева, Дарина Такова и Калуди Калудов, както и именитият австрийски продуцент и режисьор Адриан Холендер, допусна за участие днес следните млади таланти:

Мецосопрани – 14 часа

Глория Кънева

Тенори – 14,15 часа

Кристиян Христов

Мохамед Калил

Михаил Михайлов

Сопрани – 14,55

Светлана Иванова

Лилиа Бен Чика

Катарина Радованович

(15,30-15,50 – пауза)

Анамария Спатарис

Пламена Гиргинова

Аделина Галова

Виктория Пидова

Анита Шишкова

Катажина Сигула

Александрина Михайлова

 

Първите награди – за жени и мъже, са на стойност 3 000 лв. Те получават още бронзова статуетка, изработена специално за конкурса, и им се осигурява възможност за участие в концерт на Софийската филхармония.

Предвидени са втора и трета награда – за жени и мъже, както и награда за най-добро изпълнение на българска песен. Фондация „Гена Димитрова” може да присъди награда на добре представил се, но некласиран участник. Наградените певци ще участват в заключителния концерт на Плевенската филхармония на 23 май, в който ще се включи и Хор „Гена Димитрова“.

giftspro.bg
logiscool-pleven

ОСТАВИ КОМЕНТАР