Второкласничката Кристина Манчева от НУ „Христо Ботев“ в Плевен спечели първо място в кампанията „Буквоплет“

logiscool-pleven

Второкласничката Кристина Манчева от НУ „Христо Ботев“ в Плевен е спечели първо място във финалния кръг на Националната кампания  „Буквоплет“, информират от училището. Достойно представи училището и Виктория Андронова. Двете момичета стигнаха до финала, след като се доказаха в конкуренция с 28 състезатели от град Плевен.

Победителите от 12 български града (Русе, Варна, Пловдив, Свиленград, Плевен, Видин, Велико Търново, Добрич, Панагюрище, Пазарджик, Велинград и Стара Загора) – общо 24 второкласници, се срещнаха на 12 май 2019 г. от 10:00 ч. в гр. Русе за Националния финален кръг на кампанията „Буквоплет“ в оспорвано съревнование по правопис на български език.

Победителите бяха наградени от Веселин Георгиев, дистрикт управител на Асоциация на Лайънс клубовете „Дистрикт 130“ – България. За всички деца бяха осигурени много награди и грамоти за участие, а победителите получиха: за 1 място – 500 лв, 2 място – 300 лв и 3 място – 200 лв.

Грамота за участие получи и НУ „Христо Ботев“ – Плевен. Двете участнички от училището бяха подкрепени с присъствието на дами от Лайънс клуб „Огледало“ – Плевен.

Още на 11 май бе организирана разходка за децата и родителите им в  центъра на гр. Русе и посещение на Природо-научния и исторически музей. Нощувката и вечерята за децата, както и многото забавления, бяха осигурена от Лайънс клуб „Огледало“ – гр. Плевен, с президент Мариета Павлова.

kuker-bg.com
TOP NUTS

ОСТАВИ КОМЕНТАР