Открит урок по родолюбие и спорт се състоя в НУ „Христо Ботев“ в Плевен

TOP NUTS

Искрен Красимиров от проекта „НЕзабравимата БЪЛГАРИЯ“ представи урок по родолюбие в НУ „Христо Ботев“ в Плевен
Искрен Красимиров, създател на проекта „НЕзабравимата БЪЛГАРИЯ“, режисьор и автор на много късометражни документални филми, представи урок по родолюбие в НУ „Христо Ботев“ в Плевен, информират от училището. Вълнуващата среща се състоя днес.

Малките ученици имаха възможността да научат повече за двама от най-великите българи, дали живота си за свободата на България – Васил Левски и Христо Ботев, и да чуят стихове за тях от известни български автори.
Чрез интересно поднесени факти за хода на Освободителната война, те научиха за важната и драматична роля на Априлското въстание през 1876 година.

Паралелно с интересното събитие директорът на училището – Цветелин Горанов, връчи наградите от фолклорния фестивал „Гергьовски люлки“, който се проведе на 1 май 2019 г. в град Левски. Отличия получиха Дивна Петрова от 3 клас – второ място, и Дивна Николова от 1 клас – трето място. Важен принос за техните успехи има Валентина Николова, учител по музика. Двете талантливи момичета изпълниха народните песни, с които участваха в конкурса, пред гостите и своите съученици.

Откритите уроци по родолюбие са важна част от обучението в начален етап. Познаването на многовековната българска история, на тежките и славните исторически моменти и героите, свързани с тях, поражда чувството за национална принадлежност и гордост от факта, че са българи, убедени са в НУ „Христо Ботев“.

Пред учениците от четвъртите класове бе представена демонстрация от Волейболен клуб „Спартак“ – гр. Плевен, който е дългогодишен партньор на училището по темата „Спорт в свободното време“. Спортистите показаха пред малките ученици, че спортът е неделима част от дневния режим и важен за здравословното състояние на всеки човек.

giftspro.bg
villagrivitsa

ОСТАВИ КОМЕНТАР