Измерват безплатно физическото състояние и развитие на подрастващите в Плевен

logiscool-pleven

Ще измерват безплатно физическото състояние и развитие на подрастващите от 6 до 18 години в Плевен, информират организаторите на инициативата. Ще се измерват физическа активност, антропометрични данни, издръжливост, бързина, сила, гъвкавост и ловкост.

Изследването е съобразено с биологичната възраст и прозорците за развитие на детето, което прави резултатите значително по-точни от стандартното оценяване, основаващо се на календарна възраст. Изследванията се извършват от висококвалифициран персонал от завършили Национална спортна академия и/или завършили педагогика физическо възпитание. Всички изследвания са под наблюдението на медицинско лице.

Родителите ще получат анализ за здравните перспективи пред детето им в дългосрочен план, подходящите физическа активност и спортни занимания, както и потенциал за развитие в даден спорт.
Събитието ще се провежда всяка събота и неделя между 4 и 19 май 2019 г на закритата лекоатлетическа писта и физкултурния салон в Медицинския университет в Плевен.

Измерването протича в два дни и е възможно е да бъде разпределено в различни седмици. Организацията му цели да бъде един спортен празник за децата, като и те да научат как се изпълняват правилно упражненията и тяхното значение за здравословното им развитие.

Дейностите са по проекта „Разработване на система за персонална диагностика на физическото развитие на подрастващите CADET“, финансиран от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Програма на дейностите:
– 04-05 май 2019 (закрита лекоатлетическа писта)
– 11-12 май 2019 (физкултурен салон на МУ)
– 18-19 май 2019 (физкултурен салон на М

Регистрация за участие в събитието може да бъде направена на телефон +359 888 497 820 или имейл: cadet@finvera.org.

kuker-bg.com
TOP NUTS

ОСТАВИ КОМЕНТАР