Започна изграждането на Летен театър в град Левски

logiscool-pleven

Започна изграждането на Амфитеатър в южната страна НЧ „Георги Парцалев-1901” в Левски, информират от Общината. Проектът на читалището е по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, съфинансиран от европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Той на стойност 384 178 лв., а и срокът за изпълнение строителните дейности е 120 дни, информира предателят на читалищното настоятелство Силвия Йорданова.

Събитието уважиха кметът на община Левски Любка Александрова, инж. Милчо Илиев – представител на „МК НАДЗОР” – гр. Плевен, представители на фирмата изпълнител „Стоянов -06” – гр .Варна, читалищни дейци и граждани.

Любка Александрова поздрави с всички участници в начинанието и им пожела отговорно изпълнение на проекта, за да се стигне до добър резултат и в срок. „Щастлива съм, че днес стартираме изпълнението на една от големите духовни мечти на левчалии. При наличието на толкова много талантливи колективи на професионално ниво от НЧ „Георги Парцалев-1901” хубаво е да имаме освен сцената на читалището, и открита сцена, да имаме и Летен театър. Надявам се, че в края на лятото тук да има едно красиво съоръжение, което да стане средище на таланта на левчалии и възможност да видим големите творци на България“, коментира още Александрова.

logiscool-pleven
villagrivitsa

ОСТАВИ КОМЕНТАР