Детският спектакъл „Чудото е в теб“ на читалище „Съгласие“ продължава да предизвиква възторга на публиката

logiscool-pleven

Детският спектакъл „Чудото е в теб“ на читалище „Съгласие“ продължава да предизвиква възторга на публиката. Овациите на зрителите не стихват вече 6 спектакъла след премиерата, която пожъна огромен успех на 15 април. Малките и по-големи творци от всички школи при културния институт омагьосват всеки път както детската аудитория в залата, така и възрастните.

Ефирните балерини от Балетната школа с ръководител Маня Николова, танцьорите от фолклорен ансамбъл „Мизия“ с ръководители Биляна и Михаил Деневи и певците от Вокална група „Арлекино“ с ръководител Виолета Боянова и вокален педагог Анелия Дечева вдъхновяват с талант, артистизъм и всеотдайност. В спектакъла „Чудото е в теб“ баба и внуче сравняват световете си, за да стигнат до общата истина, че чудото всъщност е талантът, който като семенце расте във всяко дете. С любов, желание и много труд той трябва да се отглежда, за да разцъфти в пълния си блясък, а възрастните трябва да помагат това да се случи. Сценарият и постановката са на Виолета Боянова.

Народни и класически ритми, много песни и забава създават неповторима атмосфера в залата. На финала на спектакъла звучи песента „Децата на Плевен”, която е написана по текст, подарен от майка на арлекинче. Музиката е на ръководителката на вокалната група Виолета Боянова, а аранжиментът – на Максим Горанов.

Последният от общо 8-те спектакъла на „Чудото е в теб“ ще бъде на 25 април, четвъртък, от 11 часа. Новото заглавие в културния афиш на читалище „Съгласие“ е част от  мероприятията, с които най-старият културен институт в града чества своята 150-та годишнина.

Снимки: Ани Иванова

logiscool-pleven
kuker-bg.com

ОСТАВИ КОМЕНТАР