Ученици от Езикова гимназия в Плевен са победители в състезания по международния проект „Бъди във форма за Европа”

kuker-bg.com

Ученици от Езикова гимназия в Плевен са победители в състезания по проект „Бъди във форма за Европа” по програма „Еразъм+“, информират от училището. Втората международна среща по проекта се проведе от 1 до 5 април 2019 г. в град Пиаца Армерина, остров Сицилия. В нея се включиха 36 ученици и 27 учители от Румъния, Гърция, България, Полша и Италия.


Темата на срещата беше „Избягване на междукултурните различия и не на дискриминацията”. Бяха представени презентации от учители и ученици, които отразяваха темата по отношение на международната и националните политики, начините и методите на възпитание и обучение в училищата на страните партньори по проекта, отношението на обществото към проблема в отделните държави.


Плевенските ученици Елица Неделчева, Пламена Церянска, Маринела Йорданова, Милвена Михова, Петя Райчева, Ива Александрова от XII „д“ клас и Теодор Димитров и Александър Александров от XI „в“ клас оставиха силно впечатление у присъстващите със задълбочените си познания по темата, по въпроси, свързани с ценностите на Европа и културата, обичаите и традициите на държавите партньори по проекта, както и с отличното владеене на английски език – работния език на проекта.

Те заслужено спечелиха две от организираните състезания по дейностите на проекта, с което се гордеят ръководителите им Грета Димова – заместник-директор и координатор на проекта, и старшите учители Жоржета Каменополска, Милена Маринова и Таня Илиева.

logiscool-pleven
logiscool-pleven

ОСТАВИ КОМЕНТАР