Фурор предизвика концерт-спектакълът „Пролетни шеги и закачки“ на Хор „Гена Димитрова“

kuker-bg.com

Фурор предизвика оперетният концерт-спектакъл „Пролетни шеги и закачки“ на Хор „Гена Димитрова“, който се състоя снощи. Многобройната публика в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ беше спечелена с експлозия от емоции, жизнерадостни послания за любов и красота, прекрасен сценарий и артистични изпълнения на хора и солистите. Познати и обичани произведения от Лехар, Калман, Щраус и др. композитори плениха зрителите, които за повече от час се откъснаха от ежедневието и се пренесоха в магичния свят на музиката.

Прекрасните разноцветни тоалети на дамите и стилната сцена с десетки балони, коктейлни маси и кристални чаши бяха наслада за очите на публиката, а динамиката и доброто настроение ги заразиха още с първото изпълнение от „Царицата на чардаша“ от Калман. Бурни аплаузи предизвика появата на сцената на гост-солиста и режисьор на спектакъла Александър Мутафчийски, който гради много успешна солистична кариера в Националния музикален театър „Стефан Македонски“ в София. С впечатляваща лекота, професионализъм и позитивно излъчване той влезе в ролята на Бони от споменатата оперета, а на познатия рефрен „Дай ми целувка, мила, бързо дай, скучен без теб е и самият Рай“ публиката припяваше заедно с него. Зрителите очароваха и останалите солисти в програмата: Боряна Бешева, Снежана Димитрова, Виолета Боянова, Милена Йотова, Валери Цолов, Красимир Янкулов, Стилиян Цветанов.

Артистите нажежиха страстите със солистични и хорови изпълнения от оперетите „Графиня Марица“ на И. Калман, „Граф фон Люксембург“, „Паганини“ и „Веселата вдовица“ от Ф. Лехар, „Цигански барон“, „Виенска кръв“ и „Прилепът“ от Й. Щраус, „Орфей в Ада“ на Ж. Офенбах. Атрактивната ария на пияната из оперетата „Перикола“ на Офенбах изпълни майсторски и изигра артистично Милена Йотова.

Нежната песен на Дороти от мюзикъла „Магьосникът от Оз“ със солисти Снежана Димитрова, Боряна Бешева и Виолета Боянова пренесе публиката в света на детските мечти, в който всички грижи се топят като фруктов сладолед, а душата литва като птица към пъстроцветната дъга. На финала на спектакъла артистите изпратиха послание към публиката да се радва на живота и да остане с вечно млад дух, като празнува всеки ден с песен, танци и шампанско. Към зрителите полетяха десетки балони, които зарадваха най-много децата. Специални аплаузи получиха диригентът Анелия Дечева, корепетиторът Росица Дяковска, чаровната и артистична водеща Елица Славова и хореографът Валя Козовска. Кошница с цветя за артистите беше поднесена от името на кмета на Община Плевен Георг Спартанки.

„Тази вечер в Плевен беше истински фурор! Само някой да ми каже, че хората не обичат оперета! Препълнен салон и прекрасен оперетен концерт!!! Благодаря ви, колеги и приятели от Общински хор „Гена Димитрова“! Направихте ме щастлив! Благодря за доверието и труда ви – струваше си! Благодаря на публиката от Плевен, поклон!!! Без нея сме заникъде“, коментира веднага след спектакъла солистът и режисьор Александър Мутафчийски.

Анелия Дечева се възползва от възможността да покани всички присъстващи на предстоящия великденски концерт на Хор „Гена Димитрова“, който ще се състои на 23 април в зала „Атриум“ на Областна администрация – Плевен.

kuker-bg.com
giftspro.bg

ОСТАВИ КОМЕНТАР