Танцьори от НУИ „П. Пипков“ спечелиха втора награда от XIX-я Национален музикално-фолклорен конкурс „Орфеево Изворче“

logiscool-pleven

Танцьори от Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ спечелиха втора награда в четвърта възрастове група от XIX-я Национален музикално-фолклорен конкурс „Орфеево Изворче“, който се проведе от 22 до 24 март в гр. Стара Загора. Техният ръководител Танушка Арабаджиева получи Сертификат за принос в съхранението и популяризирането на българския фолклор. Танцьорите бяха обявени и за най-добър танцов състав и получиха парична премия от спонсори.

Възпитаниците на училището се представиха с две нови танцови произведения от репертоара си: „Край Дунава“ по хореография на Танушка Арабаджиева и музика на Ангел Шопов и „Шопски танци“ с хореограф проф. Кирил Дженев и музика на Александър Кокарешков.

Наградите бяха присъдени от жури с председател Христо Иванов – дългогодишен преподавател в Националното училище по танцови изкуства в София, а сега главен художествен ръководител на Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“, и членове: Ралица Базайтова – главен експерт в Отдел “Училища по изкуствата и културна интеграция“ в Министерство на културата, и гл.ас. д-р Маргарита Кръстева – преподавател в Нов български университет в София.

Най-старият и най-утвърден музикално-фолклорен конкурс посрещна стотици деца от цяла България.


Повторнo сценично участие на плевенските възпитаници се състоя във вечерта на награждаването и Гала концерта – в края на конкурсния ден.

kuker-bg.com
giftspro.bg

ОСТАВИ КОМЕНТАР