БАН и Община Плевен подписват Мемурандум за сътрудничество

TOP NUTS

Председателят на Българската академия на науките (БАН) акад. Юлиан Равалски и кметът на Община Плевен Георг Спартански ще подпишат Мемурандум за сътрудничество днес, информират от Медицинския университет в Плевен. Споразумението предвижда задълбочаване на сътрудничеството между институтите на БАН и местните власти, културните и образователните институции, бизнеса в региона, както и кандидатстването със съвместни проекти.

След сключването на меморандума за сътрудничество в сградата на Общината ще се проведе брифинг с акад. Юлиан Ревалски, Георг Спартански, ректора на Медицинския университет в Плевен проф. д-р Славчо Томов, дмн, както и проф. дфн Петър Петров, главен координатор на Националната академична мрежа, членове на Събранието на академиците и член-кореспондентите (САЧК) и доц. Т. Вълова, д.п., координатор на Регионалния академичен център – Плевен (РАЦ).

След тържественото подписване на 28 февруари 2019 г от 14:00 ч в Телекомуникационния център на Медицинския университет акад. Димитър Димитров ще открие изложбата „Жените в историята на Българската академия на науките“ от художествено-документалното наследство на БАН. Нейни съорганизатори са научният архив на БАН, РАЦ – Плевен и Медицинският университет – Плевен. Изложбата ще бъде експонирана във фоайето на Факултет „Фармация“ и фоайето на Телекомуникационния център от 15.02.2019 г. до 15.03.2019 г.

Събитията са във връзка със 150-тата годишнина на Българската академия на науките и 45-тата годишнина от основаването на Медицински университет – Плевен. Честванията продължават до 15 март 2019 г.

kuker-bg.com
giftspro.bg

ОСТАВИ КОМЕНТАР