Кметът Спартански, боксьорът Румен Мотовски и деца дадоха старт на кампанията за събиране на пластмасови капачки в Плевен

kuker-bg.com

Кметът Георг Спартански, боксьорът Румен Мотовски и деца дадоха официален старт на кампанията за събиране на пластмасови капачки от шишета в Плевен. Те бяха първите, които демонстрираха за какво служи огромното металното сърце, което беше монтирано в началото на Градската градина вчера.

Малчугани бяха се подготвили с десетки пластмасови капачки, които пуснаха в сърцето и така да станаха част от благотворителната инициатива „Капачки за живот“. Същото метално сърце беше монтирано и до Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ и вече се използва по предназначение.

Съоръженията са изработени по инициатива и с лични средства на плевенчанина и състезател по бокс Румен Мотовски. Общинската администрация подкрепи инициативата. Тя ще организира периодичното предаване на събраното количество капачки и ще отчита получените суми. Средствата ще са за закупуване на кувьози за недоносени новородени.

Кампанията е национална и е под мотото „Капачки за бъдеще“.

giftspro.bg
villagrivitsa

ОСТАВИ КОМЕНТАР