Баскетболистите от „Академик“ отстраниха „Спартак“ от надпреварата за Купата на България

villagrivitsa

„Академик“ – София победи за втори път „Спартак“ – Плевен в четвъртфиналните мачове за Купата на България – в този двубой със 75:70. Срещата се игра снощи в зала „Балканстрой“. Така с общ аванс от двете срещи цели 20 точки, „Академик“ отива на полуфинал.

Страхотно начало на мача имаше за Радослав Кочев, който само в първата четвърт имаше вече 10 точки за „Спартак“, след като до момента през сезона бе реализирал най-много по 11 за цял мач. Във втората четвърт и останалите играчи на „Спартак“ се разиграха и още в 12-та минута бяха заличили изоставането си от първата среща и стартираха от нулата.

Реакцията на „Академик“ обаче не закъсня и в рамките на над седем минути гостите допуснаха само един кош от игра, а реализираха 24 точки, за да се върнат във водещата позиция. След 30:20 за момчетата на Георги Давидов във втората част, те се оттеглиха при 41:39 в тяхна полза на почивката.

Второто полувреме започна много интересно, с поредица от атрактивни отигравания на Радо Кочев и Николай Върбанов, но от другата страна Александър Милов и Николай Грозев отговориха светкавично и в средата на третата част „Академик“ поведе вече с 4 точки.

Оттам почти до края на мача се мина през куп смени на водачеството, без някой да успее да вземе кой знае каква преднина. „Спартак“ не се отказа до последно, но така и не намери начин да поведе стабилно, за да търси отново над 15 точки. За „Спартак“ Радо Кочев записа 19 точки и 8 борби, 12 и 11 борби отчете Денислав Вутев, а 12 точки и 9 борби добави Константин Коев.

Информация: bgbasket.com

Снимка: LAP.bg

logiscool-pleven
giftspro.bg

ОСТАВИ КОМЕНТАР