Художничката Владимира Йорданова и нейни ученици ще споделят послания чрез езика на четката

villagrivitsa

Художничката Владимира Йорданова и нейни ученици ще споделят послания чрез езика на четката. За изявата си са избрали артистичната атмосфера на Къщата на художниците в Плевен, където ще очакват приятели и почитатели на 8 януари, вторник, в 18 часа.

В живописната експозиция, освен разпознаваемата и обичана авторка, участват Наталия Димитрова, Клавдия Василева, Валентина Илиева, Мария Църкова, Нели Досева, Диана Павлова, Галя Пеева, Вили Динова, Калина Тончева и Анна Конова. Те се обучават в Ателието по живопис на Владимира Йорданова и за по-малко от 2 години постигат добро ниво в тази област. Изложбата включва близо 50 творби, изпълнени в масло и акрил. Картините нямат тематично обединение, а са израз на разнообразни послания, родени от различните индивидуалности на създателките си.

„Идеята за ателието се роди преди 3 години, като основната му цел е откъсване от реалността, зареждане с положителна енергия и, разбира се, усвояване на техники в живописта. Всеки може да полети в света на багрите, независимо от пол, професия и възраст“, поясни за Plevendnes Владимира Йорданова, която ще зарадва ценителите на изобразителното изкуство с най-новите си творби.

Владимира Йорданова

kuker-bg.com
villagrivitsa

ОСТАВИ КОМЕНТАР