Д-р Яким Якимов откри изложба с пластики, арт инсталации и миниатюри с природни материали в град Левски

giftspro.bg

Изложбата-базар „Застинали движения” с пластики, арт инсталации и миниатюри с природни материали с автор д-р Яким Якимов беше открита снощи в НЧ „Георги Парцалев -1901” в град Левски и ще бъде отворена до 7 декември, информират от Общината. Сред посетителите бяха кметът на Община Левски Любка Александрова и председателят на Об С-Левски Дочко Дочев.

Любовта на д-р Яким Якимов към изкуството не е от вчера. Той е автор на 7 книги, като последната – „Делириум”, беше представена през тази година. Участва в първия формат на БНТ „Ръкописът”, а изложбата му „Застинали движения” е поредното докосване до изкуството след изложбата “С камъкът и дървото … интимно”.

В настоящата експозиция авторът е вдъхновен от най-големия творец – природата, в която открива мъдрост. Д-р Яким Якимов вдъхна нов живот на различни природни материали.


В красотата на застиналите им движения – красота, която провокира асоциации и усещане за свобода, намира утеха и открива сила, така нужна днес за човешкия дух, споделя авторът.

giftspro.bg
kuker-bg.com

ОСТАВИ КОМЕНТАР