10 състезатели от Белене ще се борят на Международен турнир по карате киокушин за купа „Шумен“

TOP NUTS

10 състезатели от Белене ще се борят на 10-я Международен турнир по карате киокушин за купа „Шумен“, информират от Община Белене. Това са Александър Маринов, Веселина Кунова, Емануела Кунова, Мартин Павлов, Ивайло Иванчев, Александрина Венциславова, Елица Николаева, Симона Красимирова, Гергана Грунчева и Мехмед Фахриев.

Над 300 каратисти от България, Сърбия, Беларус и Гърция ще се включат в турнира днес, 10 ноември. На три татамита в зала „Арена Шумен“ ще се представят състезатели от 6 г. до 50 г., като за четвърти пореден път ще се проведе и състезание за ветерани. 10-ят рожден ден на надпреварата ще бъде уважен от световния и европейски шампион и национален селекционер Захари Дамянов, от Станислава Бойчева – треньор на националния отбор за жени, селекционерът на юношеските ни национали Живко Андреев, световната шампионка Александра Маринова, членът на Управителния съвет на Българска карате киокушин федерация Николай Рачев, представители на институции от Шумен.

Стартът на спарингите ще бъде даден в 11,30 часа. Награждаването на призьорите е насрочено за 18,00 часа. Домакин на турнира е СК „Киокушин“, който ще участва в надпреварата с 15 състезатели във всички възрастови групи, съобщи семпай Станислав Димитров. Организатори на състезанието са СК „Киокушин“ и Българската карате киокушин федерация със съдействието на община Шумен. Входът за битките в „Арена Шумен“ е свободен.

logiscool-pleven
TOP NUTS

ОСТАВИ КОМЕНТАР