В тържество на доброто се превърна благотворителният концерт в Плевен в подкрепа на малката Марая Кръстева

kuker-bg.com

В тържество на доброто се превърна благотворителният концерт в подкрепа на 3-месечната Марая Пламенова Кръстева от град Ловеч, която има спешна нужда от трансплантация на черен дроб. Събитието събра известни поп и рок звезди в читалище „Съгласие“, дошли да подкрепят чрез изкуството си каузата.

В концерта се включиха изпълнители от Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“, мажоретен състав от СУ „Иван Вазов“, деца от ДГ „Чучулига“, състезатели от Карате клуб “Спартак 14“, както и певците Биляна Добрева, Иван Димитров, Искрата и Рафаел.

Биляна Добрева

Емоционален финал на вечерта, посветена на благотворителността, надеждата, взаимопомощта, здравето и вярата в доброто, постави култовата рок група „Сигнал“, която зарадва феновете си с няколко от най-големите си хитове. Специален поздрав за публиката беше песента „Дано, дано“ на Богдана Карадочева, която всички изпълнители изпюха заедно.

Организатори на събитието бяха Адриана Матева и Владимир Георгиев, възпитаници на ПГХВТ“Луи Пастьор“ в Плевен.

Дует „Дуенде“
Кристияна Стоянова

Бащата на малката Марая благодари от сцената за отзивчивостта на всички хора, дошли в залата да подкрепят каузата.

Дъщеря му е родена с много рядка аномалия – атрезия на жлъчните пътища и липса на жлъчен мехур, което води до единственото лечение, а именно – скъпоструваща трансплантация на черен дроб в чужбина. Семейството няма възможността да заплати нейното лечение на стойност 250 000 евро, но за по-малко от 2 месеца успява да събере голяма част от сумата чрез национална благотворителна кампания. Така в началото на декември ще бъде възможно да бъде извършена операция в Германия, за да оздравее малката Марая.

Средства за лечението на Марая могат да бъдат превеждани по банков път.

Дарителска сметка:
УниКредит Булбанк
IBAN: BG83UNCR70001523369899
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Марая Пламенова Кръстева

giftspro.bg
logiscool-pleven

ОСТАВИ КОМЕНТАР