Изложба мозайка открива в Пловдив плевенският автор Страхил Найденов

TOP NUTS

Изложба мозайка ще открие в Пловдив плевенският автор Страхил Найденов. Експозицията включва 30 работи, като 24 от тях са мозаечни пана и 6 скулптурни мозайки. Откриването ще е на 5 ноември 2018 г от 18 часа в галерия „Сигна“, намираща се в Гранд хотел „Пловдив“ – ул. „Златю Бояджиев“ 2.

Само преди месец творецът представи в Плевен огромна експозиция със 100 свои работи, изпълнени в естествен камък, дърво и керамика във всички направления на това трудоемко, но много красиво изкуство, оставащо във вечността. За талантливия автор, роден на 02.09.1973 в град Плевен, това беше 8 самостоятелна експозиция, в която показа впечатляващи мозаечни пана, 3D мозайка и скулптурна мозайка, която малцина автори се осмеляват да създават.

Той е член на Съюза на българските художници, на Международната aсоциация за пластични изкуства АИАП (ЮНЕСКО), както и на Дружеството на плевенските художници. Активно участва в изложби в чужбина и в България. Победител е в първи кръг на ART Olympia 2017 в Токио, Япония.

kuker-bg.com
villagrivitsa

ОСТАВИ КОМЕНТАР