Кметът Спартански поздрави Македонския хор при НЧ „Парашкев Цветков“ за отличията от „Еврофолк“ 2018

logiscool-pleven

Кметът Георг Спартански поздрави Македонския хор при НЧ „Парашкев Цветков“ за отличията му, завоювани на 10-тия Европейски шампионат по фолклор „Еврофолк“ 2018. Певиците, облечени в характерни македонски носии, приеха лично топлите думи на благодарност за труда им преди началото на редовната оперативка на общинската администрация в присъствието на журналисти днес.

Кметът прочете писмо от Европейската асоциация на фолклорните фестивали по повод проведения 10-ти Европейски шампионат по фолклор „Еврофолк“ 2018. В него организаторите на събитието изказват благодарност на Йордан Лазаров, художествен ръководител на Хора, и на солистите Калинка Рачева и Димчо Македонски за достойното представяне на колектива.

Хорът за македонски песни е удостоен със Златен медал и званието Европейски шампион в категория „Групи за народни песни и модерен аранжимент на фолклорна музика“. Съставът има и номинация за „Гранд при“ на събитието. От името на Европейската асоциация на фолклорните фестивали Спартански връчи на колектива Диплом за съхранение и развитие на европейските традиционни народни изкуства.

„Хорът за македонски песни от много години достойно и без натрапчивост и излишна показност си върши своята работа по един достоен начин, за което аз лично благодаря. Защото македонската песен е нещо, без което не минава нито един български празник. Певиците по прекрасен начин представят автентичния македонски фолклор. Този Диплом е един скромен материален израз на това международно признание, което е получил Хорът за македонски песни. Изразявам своята дълбока благодарност към всички вас за това, което правите“, каза Спартански и връчи отличието на Димчо Македонски.

logiscool-pleven
giftspro.bg

ОСТАВИ КОМЕНТАР