Книга от поредицата „Тракийското писмо декодирано“ представят в Регионалния исторически музей в Плевен

villagrivitsa

Книгата на Цветан Гайд „Мистериите на Самотраки и руническата книга на тайните”, която е пета от поредицата „Тракийското писмо декодирано“, ще бъде представена в Регионалния исторически музей в Плевен на 24.10.2018 г. от 18:00 ч. – в зала „Археология“, ет. 1.

Цветан Гайд е роден през 1966 г. в София. Той е директор на Института за Т-наука и доктор по трансцендентна психология и интегрално богословие. Занимава се с изследвания в областта на културологията, антропологията, философията, религията и изкуството. Директор е на Академия „Орфика” и пише за Орфическото изкуство, както за драматургични и филмови възстановки на древните свещени обичаи в народните традиции и културното ни наследство.

Наследник е на стария възрожденски род Гайдарски в Ловеч и Троян. Предците му са били кметове и търговци – едни от първите хора в този край. Дядо му Ангел Гайдарски е бил активист на Демократическата партия, а прадядо му – съратник на Левски, чието име е изписано на паметната плоча в Троянския манастир. Отговарял е за барута и оръжието на революционната организация.

Брат на Цветан Гайд е Стефан Гайд, който от края на 80-те години на ХХ век живее със семейството си в Калифорния, САЩ. Там се занимава с психиатрия, психоанализа, лингвистика и древни езици, философия и религия. Основава Института по трансцедентна наука и психоанализ в Лонг Бийч, Калифорния. Работата му в областта на трансцедентната тракология води до декодиране на древната тракийска писменост. На 17.12.2013 г. Стефан Гайд умира на 53 години при неясни обстоятелства.

kuker-bg.com
TOP NUTS

ОСТАВИ КОМЕНТАР