Практика на Детска градина „Слънце” в град Левски е отличена на Национален конкурс за добър педагогически опит

villagrivitsa

Севдие Алиева – учител от ДГ „Слънце” в гр. Левски, представи добър педагогически опит в областта на образователната интеграция пред широка аудитория на Националната научно-практическа конференция „Добри педагогически практики в прилагането на образователната интеграция на деца и ученици от етническите малцинства”, която се проведе във Велинград от 10 до 12 октомври и беше открита от зам.-министъра на образованието Деница Сачева и Янка Такева, председател на СБУ, информират от Община Левски.

Откритата практика пред родители „Да играем на сезони” е номинирана и отличена от престижно академично жури в състав доц. д-р Емил Бузов – директор на Педагогически колеж в Плевен, доц. д-р. Йосиф Нунев, проф. Пламен Макариев и проф. д-р Янка Тоцева.

Севдие Алиева разказа, че в постерната сесия всеки участник е имал възможност да сподели ключови постижения, иновативни моменти и предпоставки за устойчивост и мултиплициране на авторската си практиката. Представените добри практики ще бъдат публикувани в електронен сборник в сайта на МОН в раздел „Добри практики за образователна интеграция”.

Във форума участват представители на националната и местната власт, неправителствени организации, представители на РУО на МОН и водещи експерти от МОН, директори, учители и други педагогически специалисти, работещи по темата за интеркултурното образование.

kuker-bg.com
logiscool-pleven

ОСТАВИ КОМЕНТАР