Директорът на НУ „Христо Ботев“ в Плевен очаква съдействие от Общинския съвет за изграждане на физкултурен салон

kuker-bg.com

Директорът на НУ „Христо Ботев“ в Плевен – Цветелин Горанов, е потърсил съдействие от Общинския съвет в града, за да бъде изграден физкултурен салон в училището. Искането предстои да бъде разгледано в Постоянната комисия по „Образователна политика и читалищна дейност“ този месец.

В писмото на директора се посочва, че „НУ „Христо Ботев“ е единственото училище в града, което не разполага с физкултурен салон. Школото има 86-годишна история, в него се обучават 450 ученици и липсата на място за спорт на децата е голямо неудобство за провеждането на часовете по физическо възпитание. Горанов добавя, че ръководството не разполага със собствени средства в рамките на делегирания бюджет за изграждане на физкултурен салон.

Част от преписката за НУ „Христо Ботев“, внесена в ОбС в Плевен, е и кореспонденция, водена по въпроса в годините назад с местната и държавна администрация. В едно от писмата – от Министерството на младежта и спорта, се посочва, че начинът, по който може да се кандидатства за финансиране изграждането на физкултурен салон, е по реда на Наредба №2/08.05.2014 г., издадена от Министъра на младежта и спорта, в която са определени условията и редът за финансово подпомагане на строителството и ремонти на спортни обекти и съоръжени от министъра на младежта и спорта.

За кандидатстване по Наредбата е необходимо изготвяне на проектна документация, която да бъде съгласувана и одобрена от проектанти, инвеститор и съгласувателните органи. Посочва се също, че право на финансово подпомагане по Наредбата имат спортните организации, ведомствата, на които е възложено управлението на държавната собственост, общините и държавните спортни училища.

Информация: Общински съвет – Плевен

kuker-bg.com
villagrivitsa

ОСТАВИ КОМЕНТАР