Плевенски лауреати се готвят за емоционална среща с публиката в Плевен днес

logiscool-pleven

Плевенски лауреати се готвят за среща с публиката в Плевен днес, 4 октомври. Концертът е от 19 часа в зала „Катя Попова“. Входът е свободен, без покани. Камерният концерт е част от 31-то издание на Международния музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова“, което започна на 2-ри октомври със спектакъл на операта „Бохеми“ от Дж. Пучини.


На сцената ще се изяви добре познатата и обичана цигуларка Зорница Иларионова, която гради успешна световна кариера. Тя е лауреат на престижни национални и международни цигулкови конкурси. Носител е на „Гранд при” и специална награда от XXV музикален конкурс „Музиката и земята” (София, 2017), Първа награда и специалната награда на Thomastic Infeld на Международния музикален конкурс “E-Muse” (Гърция, 2017), Първа награда и приз „Хенрих Виенявски” на Международния музикален конкурс „Изгряващи звезди в Европа” (Лондон, Великобритания (2017)) и Втора награда на Третия международен конкурс „Манхатън” в Ню Йорк, който се състои в САЩ през 2018 г.

В родния си град тя ще се представи със Соната за цигулка и пиано № 3, ре минор оп. 108 от Брамс и „Хоро“ от Панчо Владигеров. Акомпаниментът на пиано ще е на Мария-Елена Средева.

Другият учестнак в концерта е Ансамбъл „Одеон”. Музикантите залагат на нестандартното звучене на комбинацията от акордеон и струнен квинтет и адаптират класически произведения за този състав. В програмите на ансамбъла стиловата палитра се разгръща от барок до танго, минавайки през класика и романтизъм. В „Музикални метаморфози: време и пространство” ансамбълът представя както добре познати пиеси, така и непознати за плевенската публика произведения.

В програмата са включени „Изгледи към морето“ от Едуард Толдра, „Опале кончерто“ от Ришар Галиано и „Ръченица“ от Петко Стайнов.

logiscool-pleven
giftspro.bg

ОСТАВИ КОМЕНТАР