Германската компания „Leoni” ще направи първа копка на завода си в Плевен

villagrivitsa

Германската компания „Leoni” ще направи първа копка на завода си в Плевен днесе, 27 септември, информират от Община Плевен. Тя ще инвестира 32 млн евро в ново производствено предприятие и ще разкрие над 2 000 нови работни места.
От “Leoni” предвиждат да инвестират 16 млн евро в строителство и 16 млн евро в машини и оборудване, информира на среща със зам.-министъра на икономиката през месец юни Ралф Зингман, ръководител на заводите на компанията за Европа.

Плевен е избран след детайлно проучване на региона. Очаква се предприятието да изпълнява поръчките на германски клиент от автомобилния сектор. Разчетите на компанията са да стартират производство и поетапно да застрояват нови площи и да увеличават капацитета, като наетите лица достигнат пълен обем през 2020 г. Плевен е избран след анализ и на конкурентни локации за този проект, сред които Сърбия, Украйна и Македония.

Към момента компанията има бази в 31 държави, а работещите за нея са над 82 хиляди души. Основните ѝ клиенти са европейски производители и доставчици за автомобилната индустрия. Продажбите на Leoni за миналата година възлизат на 4,43 млрд. евро, а печалбата преди облагане се изчислява на 78 млн. евро, съобщава Automotive Cluster Bulgaria.

logiscool-pleven
logiscool-pleven

ОСТАВИ КОМЕНТАР