103-ма първокласници прекрачиха прага на НУ „Христо Ботев“

logiscool-pleven

В първия учебен ден, 17-ти септември, 103-ма първокласници прекрачиха прага на класните стаи в НУ „Христо Ботев“ в Плевен, информират от училището. Всички ученици бяха посрещнати с празнично настроение и много гости. По традиция тържеството започна с вдигане на националния флаг под звуците на химна на Република България в изпълнение на Общински духов оркестър с диригент Пламен Марков и с тържествено посрещане на училищното знаме. С „Добре дошли” директорът Цветелин Горанов приветства всички ученици, а на първокласниците заръча да пазят традициите на училището и да умножават успехите му. Родителите пък призова да бъдат съпричастни към училищния живот на децата си.

В словото си той изтъкна, че тази година стартира с изцяло обновена училищна сграда и училищен двор, създаващи благоприятна среда за учене и творчество. Школото е с нови фасада, пожароизвестителна система, парна и ВиК инсталации, нова елинсталация. Дворните площадки са оформени като места за практикаване на различни видове спортове – за бадминтон с ударопоглъщаща настилка, две игрища – за баскетбол и волейбол. В дворното пространство са монтирани нови пейки и кошчета, оформено е ново озеленяване. Класните стаи също са изцяло обновени, оборудвани с мултимедия и 55-инчови монитори, свързани в система, което ще даде възможност за електронни уроци и други иновативни методи на обучение.

Сред гостите на празника в НУ „Христо Ботев“ бяха Мирослав Петров – областен управител на Плевен, проф. д-р Григор Горчев, д.м.н. – член-кореспондент на БАН, почетен ректор на Медицински университет – Плевен, доц. Д-р Анелия Рангелова – председател на Общото събрание на Педагогическия колеж в Плевен, Виктория Иванова – гл. експерт в отдел „Образование“ в Община Плевен, Найден Зеленогорски – бивш кмет на Община Плевен, Васил Василев – директор на ДКТ „Иван Радоев“, и други.

С поздравителни адреси към присъстващите се обърнаха Мирослав Петров и Григор Горчев, който е родител на първокласник в училището.

kuker-bg.com
giftspro.bg

ОСТАВИ КОМЕНТАР