Над 240 НПО ще кажат „Не на страха“ след двата вандалски акта срещу Центъра за деца с аутизъм в Плевен

villagrivitsa

Над 240 неправителствени организации и много обществени личности ще кажат „Не на страха“ след двата вандалски акта (през месец август 2018 г) срещу изграждащия се Център за деца с аутизъм за Северна България в Плевен, информира Владислава Цолова, председател на Фондация „Стъпка за невидимите деца на България“ и сдружение „Аутизъм днес“.

Центърът ще се помещава в предоставена безвъзмездно от Община Плевен сграда, в която се намираше Дома за деца, лишени от родителски грижи „Детелина“ (в ж.к. „Строгозия“ № 93). Агресивните постъпки са станали факт, след като екипът на Центъра е бил изнудван определена фирма да извърши ремонта на сградата, заяви в публичното пространство Цолова.

Владислава Цолова

По темата ще бъде дадена пресконференция днес, 10 септември 2018 г, от 11 ч. в Пресклуба на БТА в София. „На пресконференцията ще подпишем Апел за присъединяване към ненасилието над социални услуги, предоставящи помощ на деца и възрастни, като до момента събрахме подкрепата на над 240 НПО организации в България. Ще бъдем подкрепени и от публични личности, застанали от години зад доказана кауза като нашата“, информира Цолова.

logiscool-pleven
kuker-bg.com

ОСТАВИ КОМЕНТАР