Цветелина Максимова открива изложба живопис в галерия „Дориан“ в Плевен

Цветелина Максимова. Снимка - Интернет.
TOP NUTS

Цветелина Максимова ще открие изложба живопис в галерия „Дориан“ в Плевен (ул. „Цар Симеон“ 12). Почитателите на изобразителното изкуство могат да посетят културното събитие в стилното арт пространство на града утре, 4 септември, в 18 часа.

Цветелина Максимова е доказан автор с разпознаваем стил. Родена е на 7 септември 1966 г. в гр. Враца. Завършва Средното художествено училище по приложни изкуства в София, а след това и Великотърновския университет със специалност „Живопис“. През 2009 г. специализира в парижката „Cité internationale des arts“.

Интересите й са в областта на живописта и иконописта, като във всяка нейна творба присъства трансцеденталното. Нейни произведения са показвани в над 50 общи художествени изложби в България и чужбина, има и много самостоятелни експозиции. През 2000 г. се присъединява към арт групата „Дупини“, а от 2004 г. членува в Съюза на българските художници.

Живописта е любимият жанр на Цветелина Максимова. Тя обича да експериментира, като използва смесени техники и колажи, а човекът е централна тема в творчеството й. Авторката работи в областта на чистата абстрактност. Запазената й марка е фината естетика на цветовете.

logiscool-pleven
villagrivitsa

ОСТАВИ КОМЕНТАР