Фотоизложбата „Град Левски и неговите хора” набира средства за лечението на Христина Йорданова

giftspro.bg

Средствата от закупените творби от фотоизложбата „Град Левски и неговите хора” ще бъдат предоставени на Христина Йорданова от село Козар Белене за лечението й в Турция, информират от местната администрация. В експозицията участват фотографите Лили Василева, Явор Паунов, Ани Милчева и Веселин Плачков.

Тя е част от събитията, посветени на празника на град Левски и беше открита официално снощи от Петя Чолакова, главен експерт „Образование, култура и спорт” в Общината.

Представени са над 200 фототворби, запечатали интересни и красиви мигове от град Левски и живота на неговите хора. Изложбата се намира във фоайето на първия и втория етаж на НЧ „Георги Парцалев 1901“ – гр. Левски. Студентката по право, 21-годишната Анелия Милчева, представя за първи път своите работи. Тя е детска учителка по професия, а фотографията й е хоби, което я е научило да вижда красивите неща, дори където е мрачно.

Веселин Плачков, известен с артистичните си и режисьорски изяви в областта на културата, адвокат, участва с 11 фотоса. С обектива е дълги години и паралелно с юридическата си дейност открива и запечатва незабравими мигове. В изложбата са представени и фотографии на Явор Паунов, който Лили Василева призна, че е първият й учител.

Кметът на общината Любка Александрова поздрави авторите, които с творбите си пишат историята на селището за поколенията.

giftspro.bg
villagrivitsa

ОСТАВИ КОМЕНТАР