Областният управител Мирослав Петров предприема спешни мерки по повод затлачен канал в с. Брест

TOP NUTS

Областният управител на Плевен Мирослав Петров ще предприеме спешни мерки във връзка със затлачен канал на изхода на с. Брест, информират от Областната администрация в Плевен. За проблема сигнализира кметът на селото Цецо Луканов. На място са обсъдени възможностите за реакция и предприемането на спешни мерки за недопускане на критични ситуации на пътното пътя, които биха могли да доведат до пътно-транспортни произшествия в участъка.

„Веднага ще сигнализирам Напоителни системи за нуждата от почистване на канала още веднъж. Валежите и струпаната кална маса непосредствено до канала са станали причина за неговото повторно затлачване. От друга страна наносите върху пътното платно създават предпоставки за катастрофи, което е недопустимо”, каза областният управител Мирослав Петров. Той ще разговаря и с директора на Областно пътно управление за възможни действия във връзка с път, използван от земеделските производители.

Кметът на село Брест Цецо Луканов вече е провел разговори с местните земеделски производители, с които предлагат временно решение за този път. „Още утре ще изпратя арх. Трифон Иванов на място за компетентно становище и конкретни предложения за решение на този наболял проблем”, категоричен бе областният управител Мирослав Петров

giftspro.bg
giftspro.bg

ОСТАВИ КОМЕНТАР