Над 400 метра ще е най-дългото знаме на България, ушито от плевенски деца

kuker-bg.com

Над 400 метра ще е най-дългото знаме на България, ушито от плевенски деца, стана ясно след приключване на патриотичната инициатива. В нея се включиха 17 плевенки училища, детски градини и дневни центрове, идеята подкрепиха и учебните заведения в селата Търнене, Мечка и Върбица.

Вдъхновителката на случилото се Миглена Ценова, която е кадрови войник, информира на среща с общинското ръководство и журналисти, че трибагреникът, носен от детски ръце, ще шества на Националния празник на България 3 март. Началната точка е Драматично-куклен театър „Иван Радоев“, от където тръгва множеството в 9,45 ч.

Трибагреникът ще бъде пренесен до площад „Възраждане“, къдете ще участва в официлните чествания на празника. С него ще бъде обиколен Мавзолеят. След това децата ще участват в голямото хоро, което ще се извие на площада в подкрепа на друга инициатива – „Пробуждане с хоро“, организирана от сдружение „Азбукари“ на национално ниво и от сдружение „Зорница“ на местно.

По-късно, в 17 часа, детският трибагреник ще участва и в организираното от „Рицари без броня“ честване на празника пред Панорама „Плевенска епопея 1877 г“.

„Изказвам специални благодарности на г-жа Валентина Христова от СУ „П.К.Яворов“, на директора на НУ „Христо Ботев“ – Плевен, на НУИ „П. Пипков“ и г-жа Виолета Дилова, на ОДЗ „Снежанка“ и г-жа Галя Асенова, г-жа Боряна Маринова и г-жа Борисова, която осигури заснемането на знамето отгоре. Благодаря на децата от СУ „Иван Вазов“, от БАЛИЗ и от Дневния център за деца с увреждания на ул. „Самуил“. На училище „Христо Ботев“ в с. Мечка, които бяха много активни и организирани, благодарение на директорката Цветислава Симеонова“, коментира за Plevendnes.com Миглена Цанова.

kuker-bg.com
kuker-bg.com

ОСТАВИ КОМЕНТАР