Международен оперен проект стартира в Плевен – водещ е Явор Бахаров

logiscool-pleven

Млади оперни певци и музиканти от България, Черна гора и Сърбия ще представят операта “La Serva Padrona” или „Слугинята-господарка“ от Джовани Паизиело. България ще бъде първата държава-домакин по реализирането на двугодишния международен проект „Младите в операта“ („YOUNG@OPERA”) със съдействието на Фондация „Опероса”.
Целта на проекта е популяризиране сред младите хора на операта, както и тези, които се занимават с нея.

Спектакълът ще бъде представен от 17 до 23 февруари в градовете Банско, София, Габрово и Плевен. В него участват Александра Станкович (Сърбия) – сопрано, Божидар Божкилов (България) – бас, и актьорите Явор Бахаров и Станислав Ганчев, които са в ролята на водещи. Клавирният съпровод е на Бояна Радивойевич (Сърбия), включен е и струнен квартет в състав Иво Александров, Бойка Младенова, Христо Аролски и Иван Стайков.

Явор Бахаров

Режисьор е Владан Джуркович (Сърбия), сценографията е на Магдалена Влаич (Сърбия), костюмите – на Лина Лекович (Черна гора). Диригент е Милен Апостолов, а ментор – маестро Предраг Госта (Сърбия; САЩ). Спектакълът в Плевен ще днес, 23 февруари, от 19 часа в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“. Следващата среща с публиката ще е догодина, когато проектът ще продължи.

logiscool-pleven
villagrivitsa

ОСТАВИ КОМЕНТАР