Своите внушения за вечност представи със скулптурните си мозайки и пана Страхил Найденов

TOP NUTS

Своите внушения за вечност представи със скулптурните си мозайки и пана Страхил Найденов. Изложбата беше открита тази вечер в Къщата на художниците в Плевен. Авторът показа над 40 нови работи. Тази година му предстоят още 4 самостоятелни изложби в най-големите български градове.

„Неговото изкуство е впечатляващо, а миналата година получи голямо признание и в далечна Япония. Мозайките му с основание предизвикват голям интерес сред ценителите на изкуството. Всеки път майсторът на камъка ни изправя пред едно ново предизвикателство, а пластиките и паната му зареждат с нови духовни послания всеки, докоснал се до тях“, каза при откриване на експозицията уредникът на галерията Татяна Духлинска.


Произведенията на Страхил Найденов носят определен смисъл и идея, а всяко пано е уникално съчетание на материали. Той успява да извади от камъка онази сакрална форма, която е скрита в него, и точно чрез духа му да направи своите внушения за вечност. В ръцете му дори паветата се превръщат в произведения на изкуството.

Снимки: Панайот Йорданов

kuker-bg.com
logiscool-pleven

ОСТАВИ КОМЕНТАР