Квартет „Светоглас“ с плевенско участие озвучи клип на Стилян Иванов за църквата „Св. Стефан“ в Истанбул

kuker-bg.com

Квартет „Светоглас“ с плевенско участие озвучи клип на режисьора Стилян Иванов за 120-годишната църква „Св. Стефан“ в Истанбул. Премиерата на документалния филма за обновлението на желязната църква, който е и за българската екзархия на два континента, ще бъде на 3 март. Макар за първи път дрон да влиза в църква, това не е самоцел, а идеята е да се обхване всеки един красив детайл от постройката. Зрителят може напълно да разгледа и да се наслади на красотата на храма – иконописите, олтара, специфичните колони. В кадър се вижда и част от района, в който се намира “Свети Стефан”.

Музиката, която допълва въздействието на видеоклипа, е дело на композитора Димитър Ташков и църковното песнопение на квартет “Светоглас”. Ангелогласните певци са Даниел Спасов, Станимир Иванов, Виктор Томанов и Милен Иванов, който е родом от Плевен и е възпитаник на НУИ „Панайот Пипков“.

Квартет „Светоглас“ Милен Иванов е седнал.

Милен Иванов е основател и диригент на „Ева квартет”, който се утвърждава като една от най-добрите камерни фолклорни формации с престижни изяви у нас и по света. Той е диригент и на академичния смесен хор „Славянски звуци” – София. Заедно с Даниел Спасов създават формация „Двуглас“ и изнасят концерти в България и чужбина. С „Мистерията на българските гласове“ пък двамата правят записи в Радио Би Би Си – Лондон.

Формация „Светоглас“ представя различни музикални стилове от традиционното българско фолклорно изкуство и старата църковна музика.

Информация: bitelevision.com

Снимки: Личен архив на квартет „Светоглас“

kuker-bg.com
TOP NUTS

ОСТАВИ КОМЕНТАР