Плевен ще е домакин на информационна среща „Запознай се с диабета“

giftspro.bg

Плевен ще е домакин на информационна среща „Запознай се с диабета“, която ще се състои на 22 февруари, четвъртък, от 14.00 часа в зала „Плевен“ на Областна администрация. Организатори са д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация „Докосни дъгата“, и Даниела Илиева, председател на сдружение „Диабет“ – Плевен. Проявата е под патронажа на председателя на Общински съвет Мартин Митев, който ще открие форума.

Информационният ден е насочен към кметове, председатели на Общински съвети, директори на детски градини и училища, учители по физическо възпитание, треньори и президенти на клубове от Плевен и региона.

Целта на събитието е да бъде представена най-актуалната информация за диабета и спорта пред образователните и спортните специалисти и общински администрации. За целта водещи специалисти в областта ще презентират и дискутират ключови теми, сред които „Какво е диабет тип 1“, „Диабет и необходимостта да спортуваш“, „Диабет – контрол и качество на живот“, „Детски и младежки диабет( психо-социални параметри)“, „Диабетът и проблемите на родителите на деца с диабет“ и др.

Официални гости на информационната среща ще бъдат Асен Марков, главен секретар на Министерството на младежта и спорта, представители на президентството и министерството на здравеопазването, Александър Славков – президент на федерацията по шотокан карате до, д-р Росица Стойчева, Център за алтернативна терапия при диабета – Варна.

logiscool-pleven
giftspro.bg

ОСТАВИ КОМЕНТАР