Започна изработване на Областна здравна карта на Плевен

logiscool-pleven

Първо работно заседание за изработване на предложение за Областна здравна карта на Плевен се състоя днес в Областната администрация, информират от там. То бе председателствано от зам.-областния управител д-р Красимир Трифонов и събра представители на общините, Здравната каса, представители на местните власти и съсловни организации.

Беше дискутирано какво е действителното положение в сектор здравеопазване на местно ниво и каква е визията на членовете на комисията по въпроса за областната здравна карта. Подробен анализ на осигуреност, необходимост и достатъчност на структури за доболнична, специализирана болнична и болнична помощ направиха директорът на РЗИ – Плевен д-р Гарев и д-р Ваня Иванова, а от страна на РЗОК д-р Пенка Стефанова.

По предложение на зам.-областния управител д-р Красимир Трифонов следващата сряда на 21 февруари ще се проведе следващо заседание на комисията и до 23-ти февруари вече готовото предложение за Областна здравна карта на Плевен ще бъде изпратено в Министерство на здравеопазването.

kuker-bg.com
kuker-bg.com

ОСТАВИ КОМЕНТАР