В Плевен продължават протестите в защита на Пирин

kuker-bg.com

Протестите в защита на Национален парк „Пирин“ продължават в Плевен. Защитниците на природата се събират на 15 февруари, четвъртък, в 18 часа пред Драматично-куклен театър „Иван Радоев“. От там ще тръгне шествие до сградата на Община Плевен.

„Протестът е за Национален парк „Пирин“, но и срещу корупцията на всички нива, срещу наглостта на олигархията, която си прави каквото поиска, срещу зависими политици, които не желаят да спазват законите. Това е и протест срещу беззаконието! Защото Пирин и неговото спасяване са символ на всичко това!“, коментират защитниците на планината.

„Протестираме и срещу поредния опит да съсипят и Витоша, и всички други планини чрез лобистки промени в Закона за горите. Промени, които спряхме през юни 2012-а и които внасят в НС отново!“, добавят организаторите на протеста.
Те настояват за отхвърляне на решението на МС от 28.12.2017, даващо възможност за строителство в 48% от Национален парк „Пирин“, за оставка на Нено Димов като министър на околната среда, предложил това решение, както и за обявяване на реалния собственик на концесионера „Юлен“ АД и одит на концесията от международен одитор – с участие на гражданското общество.

logiscool-pleven
villagrivitsa

ОСТАВИ КОМЕНТАР