Петър Чухов и Таня Николова представят новите си поетични книги в Плевен

kuker-bg.com

Двама поети ще представят новите си книги в Плевен. Това са Петър Чухов и стихосбирката му „АДdicted“ и Таня Николова с поетичната „Непоръчан портрет“.

Петър Чухов (1961, София) е бакалавър по библиотечни науки и магистър по социология на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Автор е на 11 стихосбирки, две книги с проза и книга за деца. Съставител и редактор на „Mas-mas csond / Различна тишина“ (Napkut Kiado, Budapest, 2012, антология на българското хайку). Съавтор (с Александър Мануилов) е на пиесата „Честита Нова година“, номинирана за Национална годишна награда за драматургия (Шумен, 2015). Творбите му са преведени на 17 езика и публикувани в над 20 държави. Носител е на множество български и чуждестранни награди.

Таня Николова (1968, Плевен) е автор на стихосбирките „Толкоз“ (2007), издадена след спечелен конкурс на Министерството на културата за дебютна книга, „Еквилибриум“ (2012), „Морз“ (2016), „Непоръчан портрет“ (2017). Завършила е музикална педагогика в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив и счетоводство и контрол в УНСС. Била е учител по музика в Ямбол и Стралджа, а в момента е служител в УНСС. Председател е на Фондация „Емили“, която е организатор на събитието в Плевен.

Срещата с публиката в града е на 16 февруари, вторник, от 16 часа в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“.

giftspro.bg
villagrivitsa

ОСТАВИ КОМЕНТАР