STANI: Електронната денс музика е най-страхотната!

giftspro.bg

STANI – Станислав Вълев, е родом от Плевен, но живее в Копенхаген, Дания. В ролята си на продуцент той вече представи официалния саундтрак към дългоочаквания нов български филм „Привличане“, който тръгва по кината от 23 февруари. По музиката и аранжимента на водещото парче „We Like it Loud“ Стани работи заедно с Васко Иванов – Dexter. Към проекта е привлечена и американската певица, трикратна носителка на Грами, Tiffany Fred. От какво се вдъхновява, кои са важните неща в живота и творчеството му и защо живее по-пълноценно след катастрофата, която преживява, за читателите на Plevendnes.com разказа в специално интервю STANI.

– Здравей, Стани. Научих, че си свързан с Плевен. Разкажи за този период от живота си?

– Преместихме се отново в Плевен през 1990 година. Бях на 10 години и тогава се влюбих в музиката. Преместихме се, тъй като родителите ме се разделиха, а майка ни е от Плевен и беше по-лесно за нея да ни гледа там. В този град от дете станах тийнейджър. В годините на Прехода навсякъде беше трудно, но в Плевен имаше една много особена магия. Навсякъде всеки танцуваше брейк денс и всеки се изживяваше като някой, или се правеше на някой. Бяха страхотни времена! Живях в Плевен до 2000-та година и реших да се преместя в столицата.

– Голямата новина около теб е, че заедно с Dexter създадохте официалния саундтрак на новия българския филм „Привличане“. Как се случи всичко?

– Проектът ни отне доста време. Инструменталът го композирах още преди година и половина. Успях да говоря с режисьора Мартин Макариев за идеите, които имах за продукции, и с течение на времето се получиха нещата. Сериозен принос за всичко има носителката на три награди Грами – певицата Тифани Фред. Решихме да направим доста по-интересен инструментал, затова се допитахме до Dexter. На него много му хареса акапелата и заедно завършихме работата.

Dexter

– Фенове и специалисти вече предрекоха, че парчето „We Like It Loud“ ще се превърне в хит. Ти как мислиш?

– Аз мисля че парчето има страхотен потенциал. Много е приятно за слушане и много свежо, перфектно за БГ лято 2018 г.

DJ STANI – Станислав Вълев

– Харесваш ли новото българско кино?

– Да, напоследък БГ киното страшно много се разви и излизат страхотни продукции.

– Правиш електронна денс музика. Защо?

– Да, електронната денс музика е най-страхотната, която съм слушал. Винаги носи страхотен позитивизъм и кара всеки да танцува. Не натоварва изобщо – напротив, супер зарежда и наистина е най-предпочитана в световен мащаб. Аз съм изключително позитивен и намерих себе си в този стил музика.

– Има ли друг стил музика, който ти е интересен?

– Да, слушам много модерна поп музика и страшно много ме вдъхновява.

– Какво се слуша в Дания?

– Слуша се много датска поп музика. Имат страхотни артисти, които са световни имена, също така и чуждестранна поп музика много се харесва.

– Представи няколко свои проекта в България. Какво е впечатлението ти от клубния нощен живот у нас? Стигна ли до сърцата на българските меломани?

– Мисля, че е малко по-различна музиката по клубовете, но виждам, че хората жадуват вече да слушат нов стил музика и мисля, че съм в тренда сега и имам огромен шанс да променя вкуса на хората към по-добър. Струва ми се, че последната една година достигнах до сърцата на много българи, които ценят качествена различна музика.

– Живееш втори живот след тежка катастрофа. Как се случи? А разделяш ли земното си време на „преди“ и „сега“ и кои са важните неща за теб днес?

– Случи се през 2007 година на път от София за Плевен. Млади, неопитни шофьори, които не знаят как се шофира и не могат да преценят риска, винаги ще са опасни за другите. Попаднах в неправилното време на неправилното място, но се радвам, че се случи, понеже сега живея истински, а преди просто преживявах. Да, определено след катастрофата направих равносметка на живота си и днес мога да се похваля с неща, които малко хора биха постигнали.

– Съжаляваш ли за нещо – пропуснато или направено?

– Аз мисля, че абсолютно всеки човек съжалява за определени постъпки, но според мен е много важно да си вземаме поука и да не ги повтаряме.

– Нощна птица ли си?

– Да, определено. Най-добре се чувствам през нощта, като е тихо и спокойно. Тогава съм най-продуктивен и вдъхновен и ми идват най-страхотните идеи за нова песен.

– Екстремен тип ли си, или поемаш само премерени рискове?

– С времето се научих да слушам вътрешния си глас, все едно някой ми диктува какво да правя. Някой път съм екстремен, друг път съм много премерен – зависи от ситуацията.

– Най-смелото нещо, което си правил?

– Винаги съм бил смел. Каквото и да правя, с времето разбрах че трябва да се вземат решения и трябва да се действа, за да се получи нещо.

– Коя беше интересната и известна личност, която срещна последно и те зареди позитивно?

– Да, определено срещата ми с Тифани Фред беше много вълнуваща и супер зареждаща. Нейната максима е проста: Просто си живей мечтите!

– Как обичаш да почиваш през уикендите?

– Почивам със семейството си, разхождаме се и прекарваме много време заедно.

– Спортуваш ли?

– Винаги намирам време да се движа много, движението е здраве.

– Морето или планината те карат да се чувстваш по-добре?

– Определено морето ме кара да се чувствам много по-добре, затова и се преместих в Копенхаген, малко е студено морето, но си е море.

– Имаш ли домашен любимец?

– Не, имаме си две деца с моята прекрасна съпруга и няма място и време за домашни любимци.

– А любимо място?

– Пред компютъра – да създавам нови продукции

– Какви храни и питиета предпочиташ?

– Главно българска кухня, но също италианска, скандинавска, гръцка, турска.

– С какво друго се занимаваш, освен с музика?

– С много други неща – превеждам, помагам на много хора тук в Дания с езика, който научих.

– Какво те вдъхновява, за да твориш?

– Вдъхновяват ме спокойствието и вътрешният мир, щастливите моменти, прекарани със семейството ми и любимите хора до мен.

– Защо избра Дания за развитието си като творец?

– Тук ме доведе съдбата. Реших да отида на друго място да опитам нещо ново, различно и се влюбих в това общество.

– Предстоят ли ти интересни проекти до края на годината – самостоятелни или с други творци?

– Да, предстоят ми страхотни проекти, които вече довършвам с други творци предимно. Идват големи изненади.

giftspro.bg
villagrivitsa

ОСТАВИ КОМЕНТАР